نتایج پژوهشی که به وسیله محققان کشور بر روی الگوی مصرف کباب به عنوان یک عامل سرطانزای بالقوه در کرمانشاه انجام شد، نشان داد که پخت کباب در کرمانشاه از الگوی سا
خوردن "کباب" و زیاد کردن احتمال مبتلا شدن به سرطان
عبارات مهم : مطالعه
به گزارش ایسنا، سرطان در شرایطی به وجود می آید که سلول ها کنترل نشده و دیوانه وار تقسیم شوند و این سلول های غیر طبیعی ممکن است به وسیله دستگاه گردش خون و یا دستگاه لنفاوی به قسمت های متفاوت بدن انتقال یافته شوند. این بیماری یکی از مهمترین پرسشها سلامت عمومی در کشور عزیزمان ایران هست. بر اساس آخرین مطالعات آماری و اپیدمیولوژیک، بعد از بیماری های قلبی عروقی و آسیب های ناخواسته (حوادث بزرگراه ای، آتش سوزی، زلزله و…)، سرطان سومین علت فوت و میر در کشور عزیزمان ایران است.
کباب یکی از محبوب ترین غذاهای خاورمیانه، به خاص در کشور عزیزمان ایران هست. در ایران، حدود هفت نوع کباب از جمله کوبیده، جوجه، بختیاری، سلطانی، دنده، ماهی و برگ وجود دارد. تفاوت آن ها در روش های آماده سازی، افزودنی ها هست. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که رژیم غذایی نقش تعیین کننده ای در بروز سرطان دارد. همچنین مشخص شده است است که یک سوم از سرطان ها با تغذیه مرتبط هستند. مواد شیمیایی که به طور طبیعی در مواد غذایی وجود دارند، ترکیبات مصنوعی و ترکیبات تولیدشده هنگام پخت و پز عوامل سرطان زایی هستند که در بعضی غذاها وجود دارند.
و زیاد کردن احتمال مبتلا شدن به سرطان ، کباب"، خوردن "
در دهه های گذشته، محققان به عوامل سمی که در روند پخت و پز تولید می شوند، توجه فراوانی کرده اند. الگوی غذایی، میزان مصرف و نحوه تهیه و پز مهمترین عواملی هستند که میزان و سطح خطر عوامل سرطان زا را تعیین می کنند. محققان نشان داده اند که غذاهای کباب شده است روی ذغال به علت چربی و پروتئین زیاد دارای میزان زیادی مواد سمی هستند.
برخی از انواع ترکیبات سرطان زا، هنگام پخت و پز در دمای اوج تولید می شوند. این ترکیبات حدود ۳۰ سال پیش شناسایی شده است اند. این ترکیبات هنگام تجزیه شیمیایی ترکیباتی مانند چربی ها به وسیله حرارت مستقیم تولید می شوند. همچنین تحقیقات نشان داده است که نه تنها خوردن بلکه دود غذاهای کبابی نیز ممکن است مضر باشد، لیکن استنشاق و همچنین تماس پوستی می تواند انسان را با ترکیبات سرطان زا مواجه کند.
نتایج پژوهشی که به وسیله محققان کشور بر روی الگوی مصرف کباب به عنوان یک عامل سرطانزای بالقوه در کرمانشاه انجام شد، نشان داد که پخت کباب در کرمانشاه از الگوی سا
از آن جا که غذاهای کبابی به علت لذیذ بودن و سهولت پخت و پز در منزل و رستوران ها بسیار پرطرفدار هستند، محبوبه حسینی کیا و همکارانش در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مطالعه ای الگوی مصرف کباب را به عنوان یک عامل خطر بالقوه سرطان زا در بزرگسالان کرمانشاه بررسی کردند.
این مطالعه مقطعی در فروردین سال ۱۳۹۴ بر روی ۷۰۵ بزرگسال که در استان کرمانشاه زندگی می کردند، انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی از مناطق متفاوت کرمانشاه گزینش شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای که به وسیله اعضای علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه طراحی شده است بود، جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
نتایج این مطالعه در نشریه «هماتولوژی-آنکولوژی و تحقیقات سلول های بنیادی» دانشگاه علوم پزشکی پایتخت کشور عزیزمان ایران انتشار یافته هست. بررسی ها نشان داد که شرکت کنندگان در این مطالعه بدون در نظر گرفتن اوضاع اجتماعی و اقتصادی، میزان زیادی کباب مصرف می کنند. در این مطالعه افرادی با سطح تحصیلات اوج زیاد از کسانی که سطح تحصیلات پایین تری داشتند، از کباب استفاده می کردند و الگوی ناسالمی در مصرف کباب داشتند.
و زیاد کردن احتمال مبتلا شدن به سرطان ، کباب"، خوردن "
نتایج حاکی از آن است که تقریبا ۶۰ درصد افراد میل به زیادی به مصرف کباب دارند. میانگین مصرف کباب در میان شرکت کنندگان در این مطالعه ۴ بار در ماه بود. تقریبا ۸۵ درصد از شرکت کنندگان در این مطالعه میل به به مصرف کباب با مقدار زیادی نمک داشتند. در این مطالعه ۹۳.۹ درصد از شرکت کنندگان از ذغال چوب، سوخت پخت و پز جهت تهیه کباب استفاده می کردند.
بر اساس یافته های این مطالعه می توان گفت که پخت کباب در کرمانشاه از الگوی سالم پیروی نمی کند و می توان آن را به عنوان عامل خطر نیرومندی در پیشرفت سرطان در نظر گرفت. بنابراین، توجه فوری از سوی مقامات وزارت بهداشت و متولیان سلامت عمومی نیاز است.
نتایج پژوهشی که به وسیله محققان کشور بر روی الگوی مصرف کباب به عنوان یک عامل سرطانزای بالقوه در کرمانشاه انجام شد، نشان داد که پخت کباب در کرمانشاه از الگوی سا
برای به دست آوردن نتیجه قطعی در مورد ارتباط بین سرطان و استفاده از کباب، نیاز به تحقیقات بیشتری هست. اکثر دانشمندان و متخصصان تغذیه در کشورهای صنعتی توصیه می کنند که مردم مصرف کباب را کم کردن دهند. متخصصان توصیه می کنند جهت به حداقل رساندن ترکیبات سرطان زا در رژیم غذایی، از تماس مستقیم گوشت با سطح پخت (دقیقا شبیه آنچه که در تهیه کباب اتفاق می افتد) جلوگیری شود و وقت پخت و پز کم کردن یابد.
همچنین پختن گوشت، به خاص با استفاده از مایکروویو، می تواند ترکیبات سرطان زا را کم کردن دهد. جابجا کردن و چرخاندن گوشت در طی فرآیند پخت و پز می تواند تشکیل ترکیبات سرطان زا را در مقایسه با روش هایی که گوشت در طول پخت و پز زیر و رو نمی شود، کم کردن دهد.
و زیاد کردن احتمال مبتلا شدن به سرطان ، کباب"، خوردن "
هنگام کباب کردن، باید توجه داشت که دمای اوج نیز منجر به تشکیل این ترکیبات در کباب می شود. همچنین توصیه می شود در رژیم غذایی از میوه ها و سبزیجات به میزان زیادی استفاده شود. لیکن میوه ها و سبزیجات به علت غنی بودن از فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و … به محافظت از بدن در برابر ترکیبات سرطان زا کمک می کنند.
واژه های کلیدی: مطالعه | سرطان زا | استفاده | کرمانشاه | رژیم غذایی | رژیم غذایی | مواد غذایی | عادات غذایی
دانلود فایل ها
توجه: ممکن است تمام لینک های دانلود به دستور مقام قضایی حذف شده باشد...