حرکت اروپا مالیات انگلیس پیروزی انتخابات

حرکت: اروپا مالیات انگلیس پیروزی انتخابات بین الملل انگلیس اتحادیه اروپا

خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

گت بلاگز اخبار سیاسی و اجتماعی صریحا بگویید رای گرفتید یا نه؟ ، نقدي بر سخنان كدخدايي راجع به صلاحيت سيد‌حسن خميني

سخنگوی شورای نگهبان اخیرا در مصاحبه با خبرگزاری شفقنا، سخنانی را بیان کردند که با توجه به جایگاه حقوقی ایشان، در چند روز گذشته تصویر العمل هایی متعددی به همراه

صریحا بگویید رای گرفتید یا نه؟ ، نقدي بر سخنان كدخدايي راجع به صلاحيت سيد‌حسن خميني

نقدي بر سخنان كدخدايي راجع به صلاحيت سيد حسن خميني /صریحا بگویید رای گرفتید یا نه؟

عبارات مهم : انصراف

سخنگوی شورای نگهبان اخیرا در مصاحبه با خبرگزاری شفقنا، سخنانی را بیان کردند که با توجه به جایگاه حقوقی ایشان، در چند روز گذشته تصویر العمل هایی متعددی به همراه داشته هست. یکی از مباحث پرابهام مربوط به ماجرای صلاحیت سیدحسن خمینی از انتخابات مجلس خبرگان بود. آقای کدخدایی راجع به این ماجرا می گوید: «آقای سیدحسن خمینی رد صلاحیت نشدند، ایشان در آزمون علمی شرکت نکردند، بعد سهم او را گردن ما نگذارید، چون ایشان دعوت به آزمون شدند ولی جهت آزمون تشریف نیاوردند».

صریحا بگویید رای گرفتید یا نه؟ ، نقدي بر سخنان كدخدايي راجع به صلاحيت سيد‌حسن خميني

کدخدایی در سخنان خود ماجرای کنارگذاشتن سیدحسن خمینی از انتخابات را به گونه ای جلوه می دهد گویی که آزمون علمی مجلس خبرگان، تنها راه تشخیص صلاحیت داوطلبان مجلس خبرگان بوده است! بنابراین جهت تنویر افکار عمومی نکاتی به عرض می رسد:

الف) آیا سیدحسن خمینی رد صلاحیت شده است است؟ بعد از بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات، شورای نگهبان آخر یا صلاحیت داوطلب را محرز و حکم به تأیید صلاحیت او می کند یا صلاحیت فرد را محرز ندانسته و با رد صلاحیتش به او اجازه حضور در عرصه انتخابات را نمی دهد؛ حال جناب کدخدایی که می گوید: «آقای سیدحسن خمینی رد صلاحیت نشدند» توضیح دهند که آقای خمینی آخر تأیید یا رد صلاحیت شدند؟

سخنگوی شورای نگهبان اخیرا در مصاحبه با خبرگزاری شفقنا، سخنانی را بیان کردند که با توجه به جایگاه حقوقی ایشان، در چند روز گذشته تصویر العمل هایی متعددی به همراه

البته حالت سومی هم متصور است که ظاهرا نظر جناب سخنگو این بوده که راجع به سیدحسن خمینی همین راه سوم طی شده است است و آن انصراف دادن از داوطلبی مجلس خبرگان است و به دلایلی که در ادامه ذکر خواهد شد، این راه قطعا راجع به سیدحسن خمینی وجود نداشته هست.

ممکن است جناب آقای سخنگو بگوید بنده گفته ام که سیدحسن خمینی رد صلاحیت نشده است و منظورم این بوده که راجع به او حکم به عدم احراز صلاحیت شده است نه رد صلاحیت! و میان رد و عدم احراز صلاحیت تفاوت هست. پاسخ به این احتمال روشن هست؛ لیکن اولا چه قائل به رد صلاحیت شوند یا حکم به عدم احراز صلاحیت دهند، در نتیجه امر تفاوتی حاصل نمی شود چراکه صلاحیت داوطلب جهت حضور در عرصه انتخابات مردود شده است است و ثانیا صراحت کلام و اصرار آقای کدخدایی بر این بوده که چون جناب آقای سیدحسن خمینی در آزمون شرکت نکرده بعد تلقی انصراف می شود و نوبت به بررسی صلاحیت نمی رسد تا چه رسد كه به عدم احراز منجر شود و روشن است که عدم احراز، فرع بررسی صلاحیت هست.

ب) تنها در یک صورت است که عدم شرکت در آزمون علمی می تواند به منزله انصراف تلقی شود و آن این است که آزمون علمی تنها راه تشخیص صلاحیت باشد و روشن است که براساس ضوابط و قوانین «آزمون علمی» نه تنها راه تشخیص و نه راه متعین و مهم جهت همه داوطلبان بوده هست.

صریحا بگویید رای گرفتید یا نه؟ ، نقدي بر سخنان كدخدايي راجع به صلاحيت سيد‌حسن خميني

ج) مرجع تشخیص صلاحیت داوطلبان: در آیین نامه انتخابات مجلس خبرگان، در کنار چهار شرط عمومی، شرط «اجتهاد در حدی که قدرت استنباط بعض پرسشها فقهی را داشته باشد و بتواند ولی فقیه واجد شرایط رهبری را تشخیص دهد» به عنوان شرط پنجم و اساسی داوطلبان ذکر شده است هست.

در نخستین انتخابات مجلس خبرگان رهبری، مرجع تشخیص همه شرایط داوطلبان شرکت در انتخابات، با استادان معروف درس خارج حوزه های علمیه بود ولی در انتخابات بعدی [پس از اصلاحات صورت گرفته]، تشخیص شرایط و صلاحیت این داوطلبان [چه صلاحیت علمی و چه غیرعلمی] به فقهای شورای نگهبان واگذار شد.

سخنگوی شورای نگهبان اخیرا در مصاحبه با خبرگزاری شفقنا، سخنانی را بیان کردند که با توجه به جایگاه حقوقی ایشان، در چند روز گذشته تصویر العمل هایی متعددی به همراه

حضرات آیات هاشمی رفسنجانی و مؤمن در سخنان خود بارها علت تفویض مسئولیت بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس خبرگان به فقهای شورای نگهبان را به تکلف و مشکل نیفتادن بزرگان بوده است نه اینکه آنها فاقد صلاحیت تشخیص باشند.

علاوه بر تبصره اصلاحی فوق، در تبصره دوم همین ماده جهت تشخیص صلاحیت علمی (اجتهاد) داوطلبان راه دیگری نیز بیان شده است است: «کسانی که رهبر معظم انقلاب صریحا یا ضمنا اجتهاد آنها را تأیید کرده باشد از نظر علمی نیاز به تشخیص فقهای شورای نگهبان نخواهند داشت».

صریحا بگویید رای گرفتید یا نه؟ ، نقدي بر سخنان كدخدايي راجع به صلاحيت سيد‌حسن خميني

د) راه های تشخیص صلاحیت علمی داوطلبان: آیت الله مؤمن در توضیح راه های دیگر تشخیص اجتهاد و صلاحیت علمی داوطلبان به وسیله شورای نگهبان، به پنج راه اشاره می کند: «درباره احراز اجتهاد نامزدها، یک راه همان تأیید رهبری هست، ولی اگر در مورد کسی تأییدی از جانب رهبری نبود، راه های دیگری در نظر گرفته شده است است: یکی اینکه اکثر فقهای شورای نگهبان، اجتهاد کسی را تأیید کنند. راه دیگر این است که کاندیداها خودشان رساله های علمی و فقهی که دارند عرضه کنند، تقریرهای درس خارج – البته به صورتی که نظر خودشان هم در آن آشکار باشد، نه اینکه فقط صرف رونویسی و دفترپرکردن باشد- تا بتوان از آن تقریرات، نظر تقریرکننده را فهمید و اجتهادش را احراز کرد. راه دیگر امتحان گرفتن است».

آیت الله مؤمن در ادامه در پاسخ به اینکه آیا شورای نگهبان در تشخیص صلاحیت علمی داوطلبان همچنان از نظر استادان و بزرگان حوزه نیز استفاده می کنند یا خیر، به دو راه دیگر تصریح می کند: «گاهی هم معلوم است که او یک مدرس خارج یا سطح عالی دروس حوزوی هست، یا اینکه گاهی علمای صاحب صلاحیت، به اجتهاد او شهادت می دهند. اینها راه هایی است که ما طی می کنیم».

ه) «آزمون علمی» تنها راه تشخیص صلاحیت نیست که آخرین راه تشخیص هست؛ آقای مؤمن این مطلب را نیز به صراحت بیان کرده است: «اگر از این راه ها نشد، آن وقت نوشته های علمی را می خواهیم و نهایتا هم امتحان شفاهی و کتبی».

حال جناب آقای سخنگو توضیح دهند که آن همه اصرار به اینکه تنها راه احراز صلاحیت علمی داوطلبان، «آزمون علمی» بوده، براساس کدام قانون بوده است؟

اوج اعجاب آنجاست که هنگامی که توجیهات جناب سخنگو مورد سؤال و اشکال مصاحبه گر قرار می گیرد، وی تصریح می کند: «ما [اعضای شورای نگهبان] باید سهم خودمان را کم کنیم، لیکن این سهمی که به نام ما می نویسید، می خواهم بگویم به نام ما نیست». آقای کدخدایی می افزاید: «این افرادی که شما اسم بردید، فقط از یک جریان هستند، آیا از جریان برابر نام نمی برید؟ اسامی آنها را من بگویم؟!». مسئله، مسئله رعایت قانون و انصاف و مراعات حق الناس است و چه فرقی می کند سیدحسن خمینی باشد یا هر فرد دیگر و از هر جناحی که باشد؟

در این توصیه دانسته شد که آزمون علمی نه به عنوان تنها راه تشخیص که به عنوان آخرین راه تشخیص صلاحیت علمی داوطلبان هست؛ بنابراین روشن است که عدم حضور در آزمون علمی هرگز نمی تواند به منزله انصراف از آزمون تلقی شود؛ لیکن هنگامی که همه راه ها طی شده است و به احراز صلاحیت نینجامیده، دیگر انصراف بی معنا و باید حکم به رد صلاحیت داوطلب داد.

و) اگر علی رغم ضوابط قانونی و مطابق ادعای آقای سخنگو بپذیریم که خودداری سیدحسن خمینی از حضور در «آزمون علمی»، به منزله انصراف بوده و در نتیجه شورای نگهبان ایشان را رد صلاحیت نکرده هست، دو سؤال مهم مطرح می شود:

١. آیا شورای نگهبان بعد از آزمون، از ایشان خواسته که همه آثار علمی خود (اعم از جزوات درسی، صوت شش سال دروس خارج اصول و فقه، متن کتاب های علمی و…) را جهت بررسی صلاحیت علمی به شورای نگهبان تحویل دهد؟ و آقای سیدحسن خمینی نیز در پی این درخواست همه آثار علمی و متن و صوت دروس خارج خود را تحویل داده و تصریح کرده اند که دیگر چیزی جهت ارائه وجود ندارد. حال اگر بحث «انصراف» تلقی شورای نگهبان از عدم حضور ایشان در آزمون بوده، بعد آیا از شخصی که کأنّ انصراف داده، ارائه آثار علمی جهت بررسی صلاحیت، طلب می شود؟ وانگهی اگر شورای نگهبان این آثار را بررسی کرده و به احراز صلاحیت نرسیده، بعد او را رد صلاحیت کرده اند؛ و اینجاست که باید به جناب سخنگو گفت که آیا از پذیرش مسئولیت کاری که انجام داده اید، شانه خالی می کنید؟

اما اگر بحث «انصراف» را به خود داوطلب منتسب می کنید، چگونه کسی که اختیارا انصراف داده، تلاش می کند تا با ارائه همه آثار علمی خود، بتواند به فقهای شورای نگهبان در به احرازرسیدن کمک کند؟ درثانی این چه انصرافی است که بعد از اعلام نتیجه های بررسی صلاحیت ها، او به نتیجه اعلام شده است اعتراض کرده و شورای نگهبان، مجددا صلاحیت ایشان را بررسی کرده است؟ و در این فرض نیز قطعا سخنان جناب حقوق دان مبنی بر انصراف نه رد صلاحیت، غیرواقعی هست.

از جناب کدخدایی که درس خوانده حقوق در دانشگاه های انگلستان و ١٤ سال عضویت به عنوان حقوق دان در شورای نگهبان هستند، انتظار نمی رود که این حق را جهت داوطلبان قائل نباشند که آزمون علمی جهت داوطلبان یک توسیع حق است جهت اثبات صلاحیت خویش، ولی ایشان تصریح می کند که چون در آزمون شرکت نکرده اند، بعد شورای نگهبان آنان را رد صلاحیت نکرده بلکه گویی انصراف داده اند!!!

٢. اگر «آزمون علمی» تنها راه احراز صلاحیت داوطلبان خبرگان رهبری بوده و عدم شرکت در آزمون علمی به منزله انصراف تلقی شود، جناب سخنگو بفرمایند که:

اولا آیا علی رغم سایر داوطلبان که از طریق پیامک! به آزمون علمی دعوت شدند، از ایشان هیچ گونه دعوتی ولو پیامکی هم به عمل نیامد؟! و ادعای بعضی افراد بعد از برگزاری آزمون علمی، مبنی بر دعوت از ایشان، که به وسیله بعضی رسانه ها با شانتاژ گسترده همراه بود، همان وقت با تصویر العمل صریح سیدعلی خمینی و تکذیب قاطع ادعاي مزبور مواجه شد. حال اگر پذیرفتیم که آزمون تنها راه بوده ولی به داوطلب از هیچ طریقی اطلاع داده نشده که باید در آزمون شرکت کند، این کار شبهات جدی به وجود می آورد!

و ثانیا آیا همه داوطلبان تأییدصلاحیت شده است به وسیله شورای نگهبان، در آزمون علمی شرکت کرده بودند؟!

بررسی تاریخی دوره های متفاوت انتخابات مجلس خبرگان نشان می دهد که در همه دوره ها افرادی بدون شرکت در آزمون، تأیید صلاحیت شده است اند و همه می دانند که در انتخابات اخیر مجلس خبرگان در سال ٩٤ نیز همچون روال گذشته ٩ نفر از داوطلبان با وجود شرکت نکردن در آزمون علمی به وسیله شورای نگهبان تأیید صلاحیت شده است اند؛ تأییدات علمی صورت گرفته جهت آیت الله سیدحسن خمینی هم از حیث تعداد و هم از لحاظ اعتبار و کیفیت مؤیدین، نه در انتخابات اخیر که در تاریخ مجلس خبرگان بی سابقه بوده هست.

در آخر به سخنگوی شورای نگهبان پیشنهاد می شود که جهت تنویر اذهان عمومی و ثبت در تاریخ به چند سؤال پاسخ دهد: ١. حال که گفته اید شورای نگهبان سیدحسن خمینی را رد صلاحیت نکرده، صریحا بفرمایید که آیا در شورای نگهبان جهت تأیید یا رد صلاحیت ایشان، رأی گیری صورت نگرفته است؟ ٢. فرض کنید که اعضای شورای نگهبان به هر دلیلی آثار علمی داوطلبی را نبینند، یا تصمیم بگیرند آنها را مطالعه نکنند، یا اینکه اصلا آزمون را برگزار نکنند، یا در صورت برگزاری آزمون، اوراق داوطلبان را تصحیح نکنند و… و در نتیجه بگویند آن داوطلب احراز صلاحیت نشد! داوطلبان چه باید بکنند؟

٣. و در آخر اینکه آقای سخنگو! آیا تلاش می کنید در زمینه رد صلاحیت سیدحسن خمینی در مقام پاسخ گویی برآیید؟

اخبار سیاسی – شرق

واژه های کلیدی: انصراف | نگهبان | داوطلبان | رد صلاحیت | سیدحسن خمینی | داوطلبان انتخابات | اخبار سیاسی و اجتماعی

دانلود


دانلود فایل ها

نویسنده : topsblog

  • کتاب زبان اصلی J.R.R
  • کتاب خارجی معروف
  • قیمت کیندل
  • فروشگاه کتاب خارجی
  • خرید کتاب الکترونیکی خارجی
  • خرید کتاب خارجی آنلاین
  • خرید کتاب زبان اصلی قانون
  • کتاب های اقتصاد اورجینال
  • کتب کتابخانه وAPI زبان اصلی
  • کتاب های بازیهای کامپیوتری اورجینال
  • دانلود منابع مرجع اخلاق کسب و کار
  • خرید کتاب های کامپایلرها از آمازون
  • خرید کتاب زبان اصلی زبان مدلسازی
  • خرید کتاب زبان های برنامه نویسی زبان اصلی
  • خرید کتاب تکس لاتکس زبان اصلی
  • دانلود منابع مرجع نرم افزار آفیس
  • خرید کتاب نرم افزار های ادوبی زبان اصلی
  • منابع اورجینال نرم افزار ماکرومدیا
  • کتب نرم افزار CAD زبان اصلی
  • هاردکپی کتاب های محاسبات علمی
  • دانلود منابع مرجع شبکه